Ταξιδεύοντας με κατοικίδια

Το ταξίδι με το κατοικίδιό σας μπορεί να είναι εξαιρετικά οδυνηρό, τόσο για εσάς και το κατοικίδιό σας. Με προσεκτική προετοιμασία, μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι για όλους.

Το κατοικίδιό σας μπορεί να είναι αρκετά μικρό ώστε να επιτρέπεται σε μια αεροπορική εταιρεία με συμβατό κλουβί και να πάει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας. Θα χρειαστεί να πάρετε ένα ανθεκτικό κλουβί αρκετά μεγάλο για το κατοικίδιό σας , έτσι ώστε να σηκώνεται και να γυρίζει καθώς και να έχει επαρκή εξαερισμό.

Το πιο σημαντικό, μην ξεχνάτε την αφθονία των μαξιλαριών για το κάτω μέρος του κλουβιού για περισσότερη άνεση .

Μόνο οι γάτες και οι σκύλοι επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο εσωτερικό της καμπίνας επιβατών (υπάρχουν περιορισμοί για τον συνολικό αριθμό των ζώων που μπορούν να μεταφέρονται σε κάθε πτήση).

Τα κατοικίδια ζώα σας θα πρέπει:

  • Να είναι υγιή και οι ιδιοκτήτες τους να παρέχουν στον πάγκο το check-in βιβλιάριο υγείας των ζώων , όπου θα βεβαιώνεται ότι το κατοικίδιο έχει όλα τα απαραίτητα εμβόλια και ότι φέρει ένα μικροτσίπ.
  • Για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι θα πρέπει ένα κλουβί να έχει μέγιστες διαστάσεις ίσες με 45 x 30 x 35 και το μικτό βάρος κάθε κατοικίδιου να μην υπερβαίνει τα 8 κιλά μαζί με το κλουβί.
  • Να παραμένει στο κλουβί σε όλη την πτήση. Το κλουβί πρέπει να είναι κλειδωμένο με ασφάλεια και να τοποθετείται στο δάπεδο, δεν πρέπει να υπάρχει κίνδυνος διαρροών και το κατοικίδιο πρέπει να φοράει φίμωτρο.
  • Το κατοικίδιο πρέπει να είναι καθαρό (όλα τα κατοικίδια ζώα ελέγχονται ώστε να γίνουν δεκτά στην καμπίνα), ήσυχο και να μην διαταράσσει άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.
  • Σε περίπτωση που ταξιδεύετε στο εξωτερικό, το κατοικίδιο ζώο σας πρέπει να έχει διαβατήριο.

Εάν το κατοικίδιο σας είναι πάνω από 8 κιλά, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να ταξιδέψει ως αποσκευή σε ένα ειδικό τμήμα του αεροσκάφους, όπου η θερμοκρασία και η πίεση είναι η ίδια με την καμπίνα των επιβατών. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν προσφέρουν τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων στο χώρο αποσκευών, κυρίως λόγω του ανεπαρκούς εξαερισμού και θέρμανσης.

Οι κανόνες της κάθε χώρας είναι διαφορετικοί, αλλά όλοι απαιτούν ότι το κατοικίδιο ζώο σας πρέπει να εμβολιαστεί για τη λύσσα τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία ταξιδιού. Το κατοικίδιό σας πρόκειται να είναι τουλάχιστον 4 μηνών πριν επισκεφθείτε το Παρίσι. Αν ταξιδεύετε στο Ηνωμένο Βασίλειο , τότε το κατοικίδιο ζώο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 μηνών. Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι το κατοικίδιο δεν επιτρέπεται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακτοπλοϊκά και Αεροπορικά Εισιτήρια επικοινωνήστε με το τουριστικό γραφείο Uniglobe στη Νέα Σμύρνη, Αθήνα.

Καλέστε μας (+30) 2110114718

Share