Ταξιδεύοντας με Παιδιά – Βρέφη

Το αεροπορικό ταξίδι με τα παιδιά μπορεί να είναι προκλητικό, αλλά σχεδιάζοντας το μέλλον μπορεί να μειώσει το γονικό άγχος. Τα μικρά παιδιά δύσκολο να προσαρμοστούν, ειδικά κατά τη διάρκεια μεγάλων πτήσεων, γιατί η αλλαγή της πίεσης θαλάμου κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης μπορεί να βλάψει τα αυτιά τους.

Από την άλλη πλευρά, το ταξίδι με αεροπλάνο μπορεί να είναι μια συναρπαστική περιπέτεια για τα παιδιά. Το κόλπο είναι να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες τους και να επικεντρωθούν στην διασκέδαση. Τα νεογέννητα είναι ευάλωτα σε λοιμώξεις, και ο ανακυκλωμένος αέρας μέσα σε ένα αεροπλάνο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της ασθένειας. Εκτός και αν η κατάσταση απαιτεί ταξίδια, είναι γενικά καλύτερα να περιμένετε έως ότου το μωρό σας είναι λίγο μεγαλύτερο. Να ενημερωθείτε από το γιατρό σας.

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα. Ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να είναι ένα άτομο άνω των 18 ετών, και το παιδί θα είναι υπό την εποπτεία και την ευθύνη του ατόμου κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης.

Είναι ευθύνη του κηδεμόνα του για να μεταφέρει τα απαραίτητα έγγραφα ταυτότητας του παιδιού, καθώς και οποιαδήποτε άλλα έγγραφα που απαιτούνται στον προορισμό (π.χ. θεωρημένο βιβλιάριο υγείας για εσωτερικό / διαβατήριο για εξωτερικό κλπ).

Σε περίπτωση που ένα παιδί 5-12 ετών πρέπει να ταξιδεύει χωρίς την συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν μια ειδική υπηρεσία ασυνόδευτων ανηλίκων, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και ευχάριστη μεταφορά των παιδιών στον προορισμό τους.

Ο έγκαιρος προγραμματισμός μπορεί να κάνει πιο ευχάριστη την πτήση για το παιδί σας. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν:

 • Βεβαιωθείτε ότι μεταφέρετε στις χειραποσκευές σας κάθε στοιχείο που το παιδί σας είναι πιθανό να χρειαστεί κατά τη διάρκεια της πτήσης.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα εμβόλια έχουν γίνει στην σωστή ημερομηνία.
 • Τακτοποιήστε τα εμβόλια (εάν είναι απαραίτητο) με το γιατρό σας.
 • Τακτοποιήστε εκ των προτέρων τα γεύματα των παιδιών.
 • Τα παιδιά ηλικίας δύο ετών και άνω θα πρέπει να έχουν τις δικές τους θέσεις στις διεθνείς πτήσεις.
 • Παιδιά ηλικίας τριών ετών και άνω θα πρέπει να έχουν τις δικές τους θέσεις στις πτήσεις εσωτερικού.
 • Ένα κάθισμα αυτοκινήτου μπορεί να ληφθεί υπόψη, αλλά θα χρειαστεί να κλείσετε θέση για αυτό.
 • Τα μεγαλύτερα παιδιά θα το εκτιμήσουν αν έχουν μια θέση στο παράθυρο.
 • Εάν πετάτε πάνω σε μεγάλη απόσταση, προσπαθήστε να κλείσετε μια ολονύκτια πτήση για να συμπέσει με τις συνήθειες ύπνου του παιδιού σας.
 • Να αλλάξετε την πάνα του μωρού σας πριν την επιβίβαση, καθώς ο χώρος είναι περιορισμένος στις εσωτερικές τουαλέτες του αεροπλάνου.
 • Ντύστε το παιδί σας με ελαφριά ρούχα, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε τα ρούχα ανάλογα με τις ανάγκες. Να θυμάστε ότι οι κουβέρτες είναι διαθέσιμες στο αεροσκάφος .
 • Μην διστάσετε να ζητήσετε από τις αεροσυνοδούς βοήθεια. Για παράδειγμα, μπορούν να θερμάνουν το νερό/ γάλα για εσάς.
 • Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε την πάνα του μωρού σας στα πόδια σας – στις τουαλέτες έχουν πίνακες αλλαγής με την ένδειξη pull-down.
 • Ενθαρρύνετε το παιδί σας να πίνει άφθονα υγρά για να μειώσετε τον κίνδυνο αφυδάτωσης.
 • Πάρτε τα παιχνίδια που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στις αποσκευές, όπως βιβλία, μολύβια και βιβλία ιχνογραφίας και χρωματισμού , καθώς και φορητά ηλεκτρονικά παιχνίδια.
 • Προσφέρετέ του παιχνίδια, ένα κάθε φορά, αντικαθιστώντας το κάθε παιχνίδι με ένα φρέσκο ​​όταν το παιδί εμφανίζει σημάδια της πλήξης.
 • Για να μειώσετε τις «μάχες» τις κοινής χρήσης παιχνιδιών , βεβαιωθείτε ότι κάθε παιδί έχει το δικό του παιχνίδι.

Η αλλαγή πίεσης στην καμπίνας κατά τη διάρκεια της απογείωσης και, ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της καθόδου αεροπλάνο μπορεί να βλάψει τα αυτιά. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να φάει ή να πιει κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης για την πρόληψη ωταλγίας.

Αν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες για το επαγγελματικό σας ταξίδι, ή το ταξίδι διακοπών σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά, είτε να έρθετε στο γραφείο μας στη Νέα Σμύρνη, οδός Σπαθάρη 14,
ΤΚ 17121, Νέα Σμύρνη, Αθήνα. Παρέχουμε τις καλύτερες τιμές σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ διαθέτουμε πακέτα διακοπών και ταξίδια τα οποία δεν παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα μας.

Αεροπορικά εισιτήρια και κρατήσεις ξενοδοχείων
Ταξιδιωτικό Γραφείο Uniglobe Αθήνας

Καλέστε μας (+30) 2110114718

Share