Διαβατήριο – Visa

Πριν από την πτήση τους, όλοι οι επιβάτες πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα σχετικά με την έξοδο τους από τη χώρα αναχώρησης, την είσοδός τους στη χώρα άφιξης, καθώς και την κυκλοφορία τους στην τελευταία.

Για τα παιδιά που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, το διαβατήριό τους γίνεται δεκτό ως έγγραφο ταυτοποίησης για την πραγματοποίηση ταξιδιών. Για τις πτήσεις εντός της ΕΕ, η ταυτότητα είναι επίσης αποδεκτή. Για τις πτήσεις εσωτερικού, είναι σκόπιμο ότι πρέπει να διεξαχθεί ένα βιβλιάριο υγείας ή διαβατήριο των παιδιών, ώστε να καταστεί δυνατή η ταυτοποίησή τους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Μια ταξιδιωτική βίζα είναι απαραίτητη για είσοδο σε πολλές χώρες. Για να δείτε εάν αυτό απαιτείται για το ταξίδι σας, επικοινωνήστε με την πρεσβεία ή το προξενείο της χώρας που σκοπεύετε να επισκεφθείτε.

Εάν ταξιδεύετε στις ΗΠΑ, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες απαιτήσεις ασφαλείας:

passport
Οι πληροφορίες που χρειάζεστε να εκδοθεί το εισιτήριό σας περιλαμβάνουν:

  • Όνομα και Επίθετο (όπως εμφανίζονται στο διαβατήριο)
  • Εθνικότητα
  • Ημερομηνία Γέννησης
  • Φύλο
  • Χώρα έκδοσης του διαβατηρίου σας
  • Ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου σας

Από τις 8 Σεπτεμβρίου 2010, οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα πρέπει να πληρώσουν $ 14 για απόκτηση πρόσθετων σε απευθείας σύνδεση από το ηλεκτρονικό σύστημα άδειας ταξιδιού (ESTA).

ESTA είναι μια νέα υποχρεωτική διαδικασία αδειοδότησης για όλους τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (VWP) – το σύστημα που επιτρέπει στους πολίτες 36 χωρών να εισέλθουν στις ΗΠΑ χωρίς βίζα.

Η εξουσιοδότηση για ταξίδια λαμβάνεται συμπληρώνοντας ένα ηλεκτρονικό έντυπο. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ESTA μπορεί να διαρκέσει έως και 15-20 λεπτά. Η εξουσιοδότηση κανονικά χορηγείται αμέσως, αλλά θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 72 ώρες. Συνιστούμε στους επιβάτες να υποβάλουν αίτηση για ESTA τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την αναχώρησή τους . Η ESTA ισχύει για ένα έτος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαναλαμβανόμενες επισκέψεις

Αν έχετε μια κάρτα μόνιμου κατοίκου (πράσινη κάρτα), ή ταξιδεύετε με visa, δεν θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για τη χορήγηση άδειας.

Αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ταξιδιωτικά πακέτα και ο,τι άλλο χρειάζεστε για το ταξίδι σας!

Καλέστε μας (+30) 2110114718

Share