Υγεία & Εμβολιασμοί

Πριν ξεκινήσετε τα ταξίδια μην ξεχάσετε να ενημερωθείτε για τους σχετικούς με την υγεία κανονισμούς. Όλοι οι επιβάτες πρέπει να συμμορφώνονται πλήρως με την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία, η οποία καθορίζεται από τους κανονισμούς και τις σχετικές νομικές διατάξεις, καθώς και κάθε όρο που αντιστοιχεί σε εθνικό επίπεδο από τη χώρα αναχώρησης ή προορισμού.

Στο ύψος πλεύσης, οι καμπίνες του αεροπλάνου έχουν χαμηλότερη από τα φυσιολογικά επίπεδα πίεση του αέρα και του οξυγόνου. Ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα κατά τη διάρκεια πτήσεων μπορεί να είναι 5% -10% χαμηλότερες από το κανονικό. Αν είστε σε καλή υγεία, το σώμα σας μπορεί να αντισταθμίσει, αλλά αν έχετε μια πάθηση των πνευμόνων ή καρδιαγγειακής νόσου, μπορεί να χρειαστεί συμπληρωματικό οξυγόνο, ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιείτε κανονικά. Κάποιες αεροπορικές εταιρείες γενικά το απαιτούν εκ των προτέρων, και δεν επιτρέπουν στους επιβάτες να μεταφέρουν τη δική τους τροφοδοσία οξυγόνου σε εμπορικά αεροσκάφη. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν μια επιστολή σε επιστολόχαρτο από τον γιατρό σας που να επιβεβαιώνει την ανάγκη σας για συμπληρωματικό οξυγόνο κατά τη διάρκεια πτήσης, μαζί με την απαιτούμενη ταχύτητα ροής του οξυγόνου. Θα χρειαστείτε ένα αντίγραφο για κάθε τμήμα της πτήσης. Οι αεροπορικές χρεώσεις για το οξυγόνο κυμαίνεται ευρέως.

Κατά τη διάρκεια της απογείωσης και προσγείωσης, δημιουργούνται μεταβολές της πίεσης του αέρα στην καμπίνα , διαταράσσοντας την ισορροπία της πίεσης ανάμεσα στο εξωτερικό αυτί και το μέσο αυτί. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται τον πόνο, όταν η υψηλότερη πίεση τεντώνει το τύμπανο. Μπορείτε να βοηθήσετε τη διαδικασία με την κατάποση, τσίχλες, χασμουρητό, ή ανοίγοντας το στόμα σας. Αυτός ο ελιγμός μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως εξής : Κλείστε τη μύτη σας με τον αντίχειρα και το δείκτη και εκπνεύστε απαλά με το στόμα κλειστό. Μια άλλη επιλογή είναι EarPlanes, ειδικές ωτασπίδες.

Διασχίζοντας ζώνες ώρας οδηγεί συχνά σε jet lag, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, στομαχικές διαταραχές και ναυτία, δυσκολία συγκέντρωσης και διαταραχές στον ύπνο. Για να βοηθηθείτε, να έχετε κοιμηθεί αρκετά πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Φροντίστε να κρατάτε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας πριν κατά την διάρκεια αλλά και μετά την πτήση σας.

Αλλάξτε το ρολόι σας με την νέα ώρα. Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, ρυθμίστε τον ύπνο σας με τη νέα ζώνη ώρας. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αν έχετε περάσει πολλές ζώνες ώρας, αλλά να προσπαθήσετε να αναγκάσετε τον εαυτό σας να μείνετε ξύπνιοι μέχρι την τοπική ώρα για ύπνο. Εάν δεν μπορείτε απλά να μείνετε ξύπνιοι μέχρι το βράδυ από την ημέρα της άφιξής σας, τότε να πάρετε έναν υπνάκο για όχι περισσότερο από μια ώρα ή δύο. Η συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τον οργανισμό σας. Όταν προσπαθείτε να μείνετε ξύπνιοι, τρώτε πρωτεΐνη και λαχανικά και να αποφεύγετε αμυλούχα τρόφιμα όπως τα ζυμαρικά, το ψωμί, και το ρύζι.

Οι μέλλουσες μητέρες κατά την εγκυμοσύνη μπορούν να ταξιδέψουν κανονικά στις περισσότερες πτήσεις. Παρ ‘όλα αυτά, για την ασφάλεια της μητέρας και του μωρού, όλες οι αεροπορικές εταιρείες θα απαιτήσουν ιατρική άδεια, προκειμένου για την έγκυο γυναίκα να είναι σε θέση να ταξιδέψει. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι την 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης ,υπό την προϋπόθεση ότι η εγκυμοσύνη δεν έχει επιπλοκές , ωστόσο, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε το μαιευτήρα σας πριν από κάθε ταξίδι.

Μετά την 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης ένα ενιαίο ιατρικό έντυπο πρέπει να συμπληρωθεί από τον μαιευτήρα σας και η μεταφορά θα πρέπει εγκριθεί από το γιατρό της αεροπορικής εταιρείας. Το ιατρικό έντυπο πρέπει να υποβληθεί το αργότερο 72 ώρες πριν από την πτήση για να πάρει την έγκριση. Σε περίπτωση πολλαπλής εγκυμοσύνης (π.χ. δίδυμα) ένα ιατρικό έντυπο απαιτείται, ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από την εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα αεροπορικά ταξίδια δεν συνιστώνται σε γυναίκες εντός των τελευταίων επτά (7) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ώρα του τοκετού και εντός των πρώτων επτά (7) ημέρες μετά τον τοκετό.

Βεβαιωθείτε ότι οι εμβολιασμοί σας είναι τακτοποιημένοι και να ελέγξετε αν χρειάζεστε οποιαδήποτε επιπλέον έξοδα μετακίνησης των εμβολίων ανάλογα με την διαδρομή σας. Ετοιμάστε ένα σετ από προϊόντα πρώτης ανάγκης για την υγεία ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένων των αντηλιακών, παυσίπονα, αντισηπτικά και εντομοαπωθητικό. Αυτά θα είναι χρήσιμα όπου κι αν πάτε. Σεξουαλικοί εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας συστήνουν τη λήψη προφυλακτικών μαζί σας για να αποφύγετε τον κίνδυνο να αγοράσετε με πλαστά εμπορικά σήματα, τα οποία μπορεί να μην είναι ασφαλές, όταν φτάσετε εκεί.

Ταξίδι στο εξωτερικό; Ταξιδιωτικό – Τουριστικό γραφείο Uniglobe στην Αθήνα, Νέα Σμύρνη.

Καλέστε μας (+30) 2110114718

 

Share