Άτομα με ειδικές ανάγκες και λιγότερο ευκίνητοι επιβάτες

Οι επιβάτες που απαιτούν βοήθεια είναι υπεύθυνοι ώστε να διαθέσουν αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες διαδικασίες αεροδρομίου. Αν αποτύχετε να κάνετε check-in ή να φτάσετε στην έξοδο επιβίβασης σας στο χρόνο σας, ενδέχεται να χάσετε το δικαίωμά σας να ταξιδέψετε.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια μόνο για το check-in, θα πρέπει να παρουσιαστείτε τουλάχιστον 90 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Εκτός από αυτή τη συμβουλή, θα πρέπει να προβλέψετε πρόσθετο χρόνο εάν ταξιδεύετε σε περιόδους αιχμής ή μεγάλης κίνησης.

Όταν σε ομάδες ατόμων που ταξιδεύουν μαζί, οποιοσδήποτε επιβάτης απαιτεί βοήθεια μπορεί να διαχωρίζεται από εκείνους τους επιβάτες που δεν απαιτούν βοήθεια. Όλες οι διαθέσιμες δυνατότητες θα πρέπει να συζητούνται με την εταιρία παροχής βοήθειας κατά τη στιγμή του ταξιδιού.

Άτομο με ειδικές ανάγκες, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το αεροδρόμιο από όπου αναχωρεί είναι πλήρως υπεύθυνο για να σας βοηθήσει από ένα προκαθορισμένο σημείο άφιξης, εντός του τερματικού σταθμού για να εισέλθετε στην πτήση σας. Το αεροδρόμιο άφιξης φέρει την πλήρη ευθύνη για την παροχή βοήθειας όταν θα αποβιβαστείτε από το αεροσκάφος και σε ένα προκαθορισμένο σημείο αναχώρησης για το υπόλοιπο ταξίδι.

Αεροπορικές εταιρείες μπορούν να αρνηθούν την κράτηση ή τη μεταφορά προσώπου, εάν επηρεάζεται η ασφάλεια και η ευημερία αυτού ή άλλων επιβατών και μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε χωρίς συνοδεία, θα πρέπει να πληρείτε τα ακόλουθα κριτήρια, διαφορετικά κάποιος θα πρέπει να σας συνοδεύει και να φροντίζει τις ανάγκες σας.

Πρέπει να είdisabled-pplστε ευέλικτος σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορείτε να αφαιρέσετε τη δική σας ζώνη ασφαλείας, να βάλετε τη δική σας μάσκα οξυγόνου, το σωσίβιο γιλέκο και να φτάσετε με το δικό σας τρόπο στην κοντινότερη έξοδο κινδύνου χωρίς βοήθεια. Αυτό συμβαίνει επειδή το πλήρωμα θαλάμου επιβατών δεν θα είναι σε θέση να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε μεμονωμένους επιβάτες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Θα πρέπει να είστε σε θέση να κατανοήσετε και να αντιδράσετε θετικά στις οδηγίες του προσωπικού.

Θα πρέπει να είστε σε θέση να ασχοληθείτε με τις δικές σας πιθανές προσωπικές ανάγκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια σας, η ευημερία και οι ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι σας καλέστε μας!

Ταξιδιωτικό γραφείο Αθήνα
Uniglobe Νέας Σμύρνης
(+30) 2110114718

Share