Αποσκευές

Κλείσατε το αεροπορικό σας εισιτήριο και ανησυχείτε για τα πράγματα που θα έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο; Το ταξιδιωτικό – τουριστικό μας γραφείο Uniglobe έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε!

Όλα τα στοιχεία των αποσκευών, συμπεριλαμβανομένων των χειραποσκευών, πρέπει να ελέγχονται, ανεξάρτητα από το μέγεθος. Θα πρέπει να ελέγχετε πάντα τα όρια μεγέθους με τις αεροπορικές εταιρείες και το αεροδρόμιο σας πριν ταξιδέψετε. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν επίσης να έχουν τους δικούς τους κανόνες σχετικά με τον αριθμό των σάκων που επιτρέπεται να αναλάβει το αεροσκάφος. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε μαζί τους εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Συνήθως το συνολικό βάρος της χειραποσκευής δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 8 κιλά. Θα πρέπει να είστε σε θέση να την μεταφέρετε μόνοι σας , και η οποιαδήποτε τσάντα ή φορητός υπολογιστής τσάντα πρέπει να χωρούν κάτω από το κάθισμα μπροστά σας. Κάθε αποσκευή για παράδοση στον αμπάρι του αεροπλάνου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20-23 κιλά ανάλογα με τους κανόνες της κάθε αεροπορικής εταιρείας . Τα βρέφη ηλικίας κάτω των 2 δεν δικαιούνται καμία χειραποσκευή/αποσκευή.

Κάθε αποσκευή μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνο εάν είναι συσκευασμένη και να ασφαλίζεται ή παρόμοια δοχεία που μπορούν να αντέξουν εύλογο χειρισμό.

Έχετε το δικαίωμα να έχετε ηλεκτρικές συσκευές (όπως φορητούς υπολογιστές και στεγνωτήρα μαλλιών), στη χειραποσκευή σας, αλλά πρέπει να αφαιρούνται και να ελέγχονται χωριστά. Συνιστώνται βιντεοκάμερες, κινητά τηλέφωνα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα να μεταφέρονται στην χειραποσκευή που δεν πρέπει να υπερβαίνει τις διαστάσεις που περιγράφονται παραπάνω.

Επιτρέπεται ο ιατρικός εξοπλισμός, εάν είναι απαραίτητο για το ταξίδι σας. Ο εξοπλισμός θα ελεγχθεί χωριστά και πρέπει να συνοδεύεται με δικαιολογητικά από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, όπως μια επιστολή από το γιατρό σας.

Καροτσάκια, βοηθήματα βάδισης και αναπηρικές καρέκλες συνήθως επιτρέπονται στην καμπίνα, αλλά θα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο ασφαλείας πρώτα.

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με ένα μεγάλο μουσικό όργανο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία πριν την κράτηση. Μπορεί να χρειαστεί να γίνουν ειδικές διευθετήσεις, όπως την αγορά μιας επιπλέον θέσης. Κάθε μουσικό όργανο που φέρνετε μαζί σας, θα πρέπει να εξετάζεται χωριστά.

Όπου είναι δυνατό θα πρέπει τα υγρά να είναι συσκευασμένα στις παραδιδόμενες αποσκευές σας, καθώς υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τι μπορείτε να πάρετε στη χειραποσκευή σας. Στα υγρά συμπεριλαμβάνονται όλα τα ποτά, όπως νερό, σούπα και σιρόπια, καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής, συμπεριλαμβανομένων κρεμών, λοσιόν, έλαια, αρώματα, μάσκαρα και κραγιόν, σπρέι, αφρός ξυρίσματος, λακ και σπρέι αποσμητικών, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, υγρό φακών επαφής, και οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα παρόμοιας υφής.

Αν χρειάζεστε κάποια υγρά κατά τη διάρκεια της πτήσης, μπορείτε να πάρετε στην καμπίνα σε περιορισμένες ποσότητες ως εξής: δοχείο που δεν πρέπει να κατέχει περισσότερο από 100 ml, τα δοχεία πρέπει να μεταφέρονται σε μια ενιαία, διαφανές, σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, η οποία δεν υπερβαίνει το ένα λίτρο και οι διαστάσεις να είναι περίπου 20 εκατοστά x 20 εκατοστά. Το περιεχόμενο να χωρά άνετα μέσα στη σακούλα, ώστε να μπορεί να σφραγισθεί. Η σακούλα δεν πρέπει να είναι δεμένη στην κορυφή. Κάθε επιβάτης μπορεί να μεταφέρει μόνο μία από αυτές τις σακούλες και η σακούλα πρέπει να παρουσιαστεί για εξέταση στο σημείο ασφαλείας του αεροδρομίου. Τα δοχεία χωρητικότητας μεγαλύτερης των 100ml (με εξαίρεση τα βασικά φάρμακα) δεν επιτρέπονται μέσα από το πρίσμα της ασφάλειας, ακόμη και αν είναι μόνο ένα μέρος γεμάτο.

Ένας αναπτήρας ανά άτομο μπορεί να μεταφερθεί σε μια πτήση. Οι αναπτήρες θεωρούνται υγρά και θα πρέπει να υπάρχουν μέσα στην πλαστική σακούλα ή να εξεταστούν χωριστά. Θα πρέπει να κρατήσετε τον αναπτήρα επάνω σας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Είναι πολύ σημαντικό να μην τον τοποθετείτε στις αποσκευές σας.

Επιτρέπεται να μεταφέρετε βασικά φάρμακα άνω των 100 ml στην χειραποσκευή σας, αλλά μόνο με έγκριση από την αεροπορική εταιρεία και το αεροδρόμιο αναχώρησης, συμπληρώνοντας δικαιολογητικά με σχετική ειδική ιατρική επιστολή (π.χ. μια επιστολή από το γιατρό ή τη συνταγή σας). Θυμηθείτε να πάρετε μόνο ό, τι χρειάζεστε για το ταξίδι σας. Επιπλέον προμήθειες και μεγαλύτερα δοχεία του φαρμάκου μπορούν να πάνε στις αποσκευές σας.

Επιτρέπεται να μεταφέρετε το φαγητό του μωρού, βρεφικό γάλα και αποστειρωμένο νερό στη χειραποσκευή σας. Αυτό περιλαμβάνει : γάλα σόγιας για τα μωρά, αποστειρωμένο νερό για το μωρό (πρέπει να είναι σε μπιμπερό), τον τύπο, το μητρικό γάλα ή γάλα αγελάδας ειδικά για μωρά. Παιδικές τροφές επιτρέπονται να πάρετε αρκετές για το ταξίδι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι πάνω από 100 ml. Ο ενήλικας που μεταφέρει το μωρό ίσως του ζητηθεί να δοκιμάσει την τροφή ή το γάλα του μωρού για λόγους ασφαλείας.

Μπορείτε να πάρετε μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους τυχόν υγρά που αγοράζετε, αφού διέρχεστε από την ασφάλεια, καθώς τα στοιχεία αυτά μπορούν να περάσουν από μια χωριστή διαδικασία διαλογής. Αυτό περιλαμβάνει εμφιαλωμένο νερό, κρασί, αρώματα και καλλυντικά οποιουδήποτε μεγέθους.

Για αεροπορικά εισιτήρια, εκδρομές και ταξίδια, καλέστε στο ταξιδιωτικό γραφείο Uniglobe Νέας Σμύρνης
(+30) 2110114718

Share